Installatietechniek

Eén van de disciplines waarin Voltium zich begeeft is de elektrotechnische installatietechniek. Een complex vakgebied wat met de nodige kennis en vaardigheden omgeven is. Voltium richt zich daar op de bedrijfsomgeving met gebouwgebonden installaties voor bijvoorbeeld bedrijfshallen, machinewerkplaatsen, laboratoria maar ook de vaak daarmee verbonden kantoorruimtes. Juist in deze omgevingen waarin de uitlopende soorten verbruiksinstallaties  op dezelfde installatie zijn aangesloten is niet alleen een goed ontwerp, maar vooral ook een goede montage, ingebruikname, controle en meting van groot belang. Uiteraard om te voorzien in een storingsvrij functioneren maar ook voor veiligheid met betrekking tot brand, elektrocutie en overbelasting.

Voltium ontwerpt en monteert volgens de geldende normen waaronder de NEN 1010 met een praktisch besef van de toepasselijkheid voor de specifieke omgeving en gebruiker. Of het nu de elektrische verdeelinstallatie betreft of installaties voor comfort, beveiliging, toegangscontrole, productieinstallaties of -machines, elke installatie heeft zijn eigen kenmerkende eisen en voorschriften om een installatie probleemloos te laten functioneren. Bestaande installaties breiden zich in de loop der tijd uit, worden aangepast en worden steeds zwaarder belast vanwege het toenemend aantal apparaten dat aangesloten wordt met alle gevolgen van dien.

Een goede dienstverlener die uw installatie onderhoud, goed kent en kan beoordelen is daarom een belangrijke schakel voor de continuïteit van uw installatie en uw bedrijfsvoering. Er zijn helaas maar al te veel voorbeelden waarbij een slecht ontworpen of onderhouden installatie een bedrijf in de steek laten met alle gevolgschade van dien. Daar komt dan ook nog eens bij dat de verzekering het af kan laten weten als blijkt dat de installatieontwerp, -onderhoud of- controle gebrekkig is gebleken.

Voltium denkt met u en uw installatie mee om deze problemen te voorkomen. Zij is een betrouwbare en vakkundige partner voor al uw elektrotechnische installatiewerk.